Projektuar për të Fail

Mar 26, 2014
English: Alan Shepard in capsule aboard Freedo...

Anglisht:. Alan Shepard në kapsulë në bordin e Lirisë 7 përpara se të fillojë-1961 Alan Shepard u bë amerikani i parë në hapësirë ​​më 5 maj, 1961 ai nisi në bordin Mercury-Redstone 3 raketa e tij të quajtur Liria 7-fluturimi suborbital zgjati 15 minuta. (Foto: Wikipedia)

Unë jam shkrim këtë pak për gruan time dhe miqtë e jo-teknike. Si unë isha duke menduar me këtë ide kjo ka ndodhur me mua se nuk është veçanërisht e teknike, dhe kjo është një mënyrë e madhe e shpjeguar atë që kam kaluar shumë kohë tim duke bërë kur unë jam në të vërtetë dizajnimin e zgjidhjeve.

Kohët e fundit si gruaja ime dhe telefonat e mi kanë thyer në mënyra të ndryshme, ajo ra hers dhe ajo kurrë nuk ka qenë e njëjtë që nga viti, minave vetëm kishte disa dëmtimin e dyshimtë hardware dhe duke u përpjekur për të rregulluar atë e bëri atë më keq. Teknologjia kemi blerë është vënë në përgjithësi së bashku nga ofruesi i lirë hardware, me teknologjinë më të ulët kostoja e mallrave (jo gjithmonë rasti, por kryesisht e vërtetë). Të prodhimit në masë ul shpenzimet, kështu që nuk prerja qoshet dhe reduktimin tepricë (komponente të shumta që janë atje vetëm për të marrë përsipër kur dështon).

Në jetën e përgjithshme në shtëpi shumica prej nesh nuk e mërzit me tepricë, disa prej nesh mund të ketë më shumë se një PC desktop apo laptop, por shumica prej nesh do të ketë vetëm një telefon personal, një TV i madh-ekran, një lojtar Blueray, etj etj Ne blerë mall dhe ne e pranojmë se kjo është një mall dhe të prirur për dështim. Disa prej nesh nuk e kuptojnë këtë dhe mërziten kur teknologjia dështon (ndoshta shumë prej nesh nuk e kuptojnë këtë!), Por kur ju të mos harroni se teknologjia që ju keni nuk është domosdoshmërisht më i mirë (më të mirë është e shtrenjtë), por më e lirë, ju do të kuptojë se pse është kaq e prirur për dështim. Kjo është arsyeja pse industria e sigurimeve teknologjisë në shtëpi është aq e fortë!

General , , ,

DevOps vs IT-Ops

Mar 17, 2014

Unë kam kaluar disa muajve të fundit monitorimin nga afër të bordeve të punës, dhe për shkak të përkatësisë time web zhvillim të shkoj me flamur për punë të zhvillimit. Interesante pjesa më e madhe e roleve të zhvillimit duket se duhet të ndalet sa DevOps roleve. Fillimisht kjo u interesuar time si unë do të jetë shumë i interesuar për të bërë një rol të DevOps (aftësitë e mia dev janë ndryshkur, por unë mund të bëjë në anën Ops mjaft mirë). Por duket se shumica e DevOps roleve janë thjesht vetëm rolet e zhvillimit me pak e menaxhimit config përfshirë, dhe menaxhimi config është kodi i lidhur, nuk e infrastrukturës të lidhura.

Nëse ju shikoni në anën e Operacioneve IT të gjëra, këta njerëz janë duke marrë më shumë të përfshira në të automatizuar ndërton, menaxhimin e konfigurimit infrastruktura dhe konceptin kudo server i pandryshueshëm. Problemi është se është e rëndësishme ndër-gjatë në përpunim mekanik për DevOps dhe IT-Ops. Nëse ju jeni duke kërkuar në diçka si kuzhinier , Kukullave , Ansible ose Salt , një nga faktorët kryesorë është vendim jeni një zhvillues ose një person i infrastrukturës. Zhvilluesit e kanë më shumë gjasa për të kuptuar Github depo dhe rrjedhat e punës, ndërsa djemtë e infrastrukturës do të kuptoni më shumë e shkruar një ndërtuar automatizuar. Me e mëdha shitësit virtualisation infrastruktura vijnë në parti me gjëra të tilla si VMWare-së Drejtorit Aplikimit dhe Drejtorit të dhënave , si dhe Microsoft App-Controller , ky treg është i shpejt duke u bërë i zënë.

Por çështja kryesore është ende, ju jeni një zhvillues ose një person i infrastrukturës? Ose një person i infrastrukturës është duke ndërtuar një template të dorëzimit të zhvillimit, ose një zhvillues është duke marrë një template para-ndërtuar dhe automating kodin e tyre mbi krye të saj. Po në lidhje me DevOps pastaj? Në atë pikë do të ekipi operacionet e infrastrukturës në të vërtetë punojnë ngushtë me ekipin e zhvillimit? Ndoshta çështja është më afër: Në çfarë pike do të ekipi infrastruktura le ekipi i zhvillimit të marrë më afër infrastrukturës, dhe në atë moment do të ekipi i zhvillimit le ekipi i infrastrukturës të marrë më afër kodin e tyre? Ka ende shumë argumente në një mënyrë apo tjera (kodi juaj nuk është e optimizuar për një pirg virtuale, infrastruktura juaj nuk është dinamike e mjaftueshme për kodin tonë, etj etj).

Përgjithshme , , , ,

Shpjegoni Snapshots

Mar 11, 2014

Kjo duket të jetë një term kërkim të popullarizuara kështu që unë mendoj se është e vlefshme duke mbuluar off. Kjo është e mbuluar në postin tim të vjetër të lartë në lidhje Rezervimi pjesshëm , por unë do të të mbulojë alternativat këtu gjithashtu.

snap00259

NetApp fotografive përdorur të jetë mjaft unike në industri, por afat të industrisë për këtë teknologji është përgjithësisht tani Append-on-Shkruajini / Redirect-mbi-Shkruani (shkruan reja janë shtojcë e "fund", apo të ridrejtuar në blloqe të lira, në varësi se si ju duken pak) dhe mjaft disa shitësit të bëjë në këtë mënyrë. E thënë shumë thjesht, të gjitha të dhënave të reja është shkruar për të reja (zero) blloqeve në disk. Kjo nuk do të thotë se hapësira fotografi duhet të jetë logjikisht në të njëjtin vend si të dhënat e prodhimit, por që me të vërtetë nuk duhet të jetë një problem me pishina të gjerë-striping / agregatët / storage (marr preferuar termin shitësi). Kur një fotografi është marrë, tabela inode është e ngrirë dhe kopjuar. Pikat Tabela inode në blloqet e të dhënave, dhe këto blloqe të dhënash bërë tashmë fikse. Si aktiv sistemit të skedareve "ndryshimet" blloqe, këto në të vërtetë të marrë të shkruar në vende të reja në disk, dhe kështu që nuk ka lart që të shkruani (blloqet e reja tashmë janë zero). Me teknologjitë e tjera (jo NetApp) kjo gjithashtu përbën bazën e tiering automatizuar, sapo të dhënave është "bllokuar" nga një fotografi, ajo kurrë nuk do të jetë mbi-shkruar kështu që mund të sigurtë të nivele nga SSD apo edhe SAS si performancës lexuar është rrallë një çështje. FlashPools përdorimit NetApp për të shtuar këtë, dhe një fotografi është një shkas për të dhënat që do nivele nga FlashPools si ajo kurrë nuk do të jetë "overwritten".

Web Searches , , ,

VMware CPU Ready Koha

Mar 11, 2014

Unë kam qenë i habitur se kohëve të fundit kjo ka të kthehen të ndjekin mua si një çështje, dhe një njeri i madh në atë.

Pra, çfarë është çështja? E pra, histori të gjatë të shkurtër, nëse ju lë pa ngrënë pasuri tuaj virtuale e burimeve CPU ju do të merrni CPU çështje gati-shtetërore. Përgjithësisht kjo është shkaktuar nga 2 çështje, ju keni mbi-angazhuar burimet tuaja CPU (raporti konsolidimi është shumë e lartë), ose makina tuaj virtuale janë me madhësi shumë të mëdha (dhe ngarkesa e tyre është shumë e lartë).

VMware vSphere është shumë i zgjuar me atë të CPU virtualisation. Në mënyrë që të lejojë makina të shumta virtuale ndajnë të njëjtën hapësirë ​​CPU, ajo oraret e tyre në dhe jashtë. Eshtë e panevojshme të thonë se kjo ndodh shumë shpejt, dhe në përgjithësi e vetmja gjë që ju do të vëreni është se ju konsumojnë shumë pak CPU dhe kanë një raport shumë të lartë të konsolidimit. Problemi me të vërtetë ndodh me të madhe VMs (4 + vCPU-së). vSphere duhet të jetë shumë më inteligjente në lidhje me këtë, si nevojë për të gjitha vCPU-së të jenë të planifikuara në të njëjtën kohë, ose anon pak (pjesë e relaksuar bashkë-caktimin në 5.0 +). Dritarja e mundësisë për të caktuar këto merr ngushtë më vCPU-së që të caktojë, kështu që një makinë me 4 vCPU ka nevojë të prisni për 4 cores logjike që të jenë në dispozicion ( hiper-filetuara cores numërimin cores si individuale logjike), dhe 8 makinë vCPU duhet të presë për 8. zënë një mori vSphere është, sa më gjatë një radhë mund të ketë për burimet CPU dhe aq më e vështirë është për të caktuar të gjithë vCPU-së është. Ndërsa një makinë është duke pritur për burimet CPU të jetë në dispozicion, ajo është në një gati-shtet (që do të thotë se ka transaksione CPU të procesit, por nuk mund të ketë burime janë në dispozicion). Qetë bashkë-caktimin do të thotë se nuk ka gjithmonë duhet të presë për të gjithë vCPU-së të jenë të planifikuara në të njëjtën kohë në cores logjike fizike, por kjo është një rregull e pranoj kur sizing.

General , , , ,

Fillimet e reja

Mar 11, 2014

Postimi i parë i ri në atë, 2-3 vjet? WAFL.co.uk ende kryen një paraqitje të shkëlqyeshme dhe tani që unë kam lëvizur role që unë kuptoj është koha për të ri-vizitoni flakët tim të vjetër. Laborator ime në shtëpi ka nevojë për ri-ndërtim dhe përmirësuar dhe se duhet të merrni dokumentuar!

Kështu që unë kam lëvizur në botën e madhe frikshme e punës në bazë të kontratës, kam filluar rolin tim të parë disa javë më parë, dhe deri më tani është duke shkuar e madhe. Unë dua të mbaj një update në shfrytëzon të mi, sfidat konsumatorët e vërtetë po përballen dhe të ndajnë disa nga Musings mia gjenerike. Site do të jetë më pak centrike NetApp, por unë ende kanë rrënjët e mia në ruajtje!

Roli im i parë përbëhej nga shumë sfida interesante, por ka disa teknologji e madhe në dispozicion këtu. Një fortë DevOps ekip (se a keni nevojë të integruar pak Ops, nuk të gjithë?), shumë sfida Big dhënave, dhe një projekt të menjëhershme për të parë në krijimin e një infrastrukture shumë më të përgjegjshme, duke përfshirë ku shërbimet cloud përshtaten in unë filloi jetën si një web developer, dhe është e madhe duke u kthyer në një kompani dotcom dhe duke parë se si kanë evoluar sfidat.

Enhanced nga Zemanta

General , , ,

NetApp debuts OnCommand Menaxher Performance

Mar 3, 2014
NetApp javën e kaluar lëshoi ​​OnCommand Përshtatje menaxherike 1.0 Release Candidate 1 (RC1) për të gjithë klientët dhe partnerët NetApp. Ky program i ri ofron menaxhimin e performancës, troubleshooting, dhe njoftimit ngjarje për sistemet që konkurrojnë grumbulluara dhënave ONTAP 8.2 dhe 8.2.1.

Menaxher Performance 1.0 RC1 është vendosur, nuk e instaluar, si një aplikim virtuale VMware ESX brenda ose ESXi. Një aplikim virtuale është një pako software Prebuilt, që përmban një sistem operativ dhe aplikacionet që janë të integruar software, menaxhuar, dhe përditësuar si një paketë. Kjo metodë shpërndarje software thjeshton atë që do të jetë një proces kompleks i instalimit ndryshe.

Pas vendosjes, aplikim Linux 2.6.32-bazuar virtuale krijon një makinë virtuale që përmban software përdoruesit, aplikacionet e palës së tretë, dhe të gjitha të dhënat e konfigurimit të para-instaluar në makinë virtuale. Pjesa më e madhe aplikim middleware virtuale është ndërtuar kryesisht me Java dhe përfshin disa komponente burim të hapur - më së shumti nga (por jo kufizuar në) Fondacionit Apache Software, Projektin Debian, dhe Free Software Foundation.

Sizing Menaxher Performanca është bazuar në një numër faktorësh: numri i grupimeve të dhënave të grumbulluara ONTAP, numri maksimal i nyjeve në secilin grup, dhe numri maksimal i vëllime për çdo nyje në një grumbull.

Në mënyrë që të përmbushë statusin zyrtar supportability nga NetApp, Menaxher Performance 1.0 RC1 kërkon 12GB e kujtesës (rezervuar), 4 CPUs virtuale, dhe një total prej 9572 MHz (të rezervuara) CPU. Ky konfigurim të kualifikuar plotëson nivele minimale të përmbushjes pranueshme dhe konfigurimin këto rregullime më të vogla se sa specifikuar nuk është i mbështetur. Interesante, në rritje ndonjë prej këtyre burimeve është i lejuar - por jo e rekomanduar - si duke bërë kështu që ofron pak vlerë shtesë.

Në fakt, sipas të dhënave dhjetor 2013 AutoSupport nga NetApp, konsumatorët më duhet të presin për të vendosur një menaxherike Përshtatje aplikim të vetëm virtuale; si një rast do të jenë të përshtatshme për 95% të të gjitha sistemeve të grumbulluara të vendosur aktualisht të dhënave ONTAP.

Është gjithashtu interesante të përmendet se mjaft disa produkte ekzistojnë në portofolin OnCommand që të sigurojë monitorimin e performancës. Pra, kur do të një produkti të jetë më mirë i përshtatshëm mbi një tjetër?

Le të fillojmë me Menaxherin e performancës; kjo është emëruesi më pak e zakonshme. Ajo monitoron dhe troubleshoots thellë në sistemin e të dhënave të grumbulluara ONTAP.

OnCommand Bilanci ofron problemeve dhe optimizim në nivelin e ardhshëm - veçanërisht në një mjedis server Virtualization. Ai monitoron grumbulluara dhënave ONTAP, e VMS, dhe pret. Ajo është në korrelacion të gjitha të dhënat duke përdorur analytics performancës dhe ofron udhëzime.

Së fundi, OnCommand Insajt është një zgjidhje e plotë e magazinimit për menaxhimin e burimeve të mëdha, komplekse, ruajtjen multivendor në mjedise virtuale dhe fizike. Klientët NetApp shtoni Insajt në qoftë se ata kanë magazinimit shitësit të tjera ', të tilla si EMC, HP, IBM, HDS, etj

Asnjë licencë është e nevojshme për të vendosur OnCommand Përshtatje Manager 1.0 RC1. Për të kërkuara VMware server dhe shfletuesit versionet, i referohen Ndërveprimit Matrix Tool faqe (IMT) në Mbështetjes Site NetApp.

Geek ONTAP ,

NetApp shpalos FAS8000

19 shkurt 2014
NetApp sot nisi Seria FAS8000, platformën e saj të fundit të ndërmarrjeve për infrastrukturë të përbashkët, me tri modele të reja: FAS8020, FAS8040, dhe FAS8060, të cilat zëvendësojnë të FAS/V3220, FAS/V3250, dhe FAS/V6220, përkatësisht. Kjo linjë e re fillimisht do të anijes me të dhënat ONTAP 8.2.1 RC2, mbështetjes ose 7-Mode apo grumbulluara dhënave ONTAP.

Të gjitha sistemet janë në dispozicion në konfigurimin e as të pavarur dhe HA brenda një shasi të vetme. Të gjitha konfigurimin e pavarur kontrollues FAS8000 mund të ketë një kontrollues të dytë (të të njëjtit model) shtuar në shasi të bëhet HA.

FAS8000 i ri është kualifikuar me DS2246, DS4246, DS4486, DS4243, DS14mk4, dhe raftet DS14mk2-AT disk me IOM6, IOM3, ESH4, dhe AT-FCX module raft. Magazinimit virtualized nga shitësit të shumta mund të shtohet në FAS8000 - pa një sistem të dedikuar V-Series "portë", - me të ri "FlexArray" funksion software.

NetApp nuk do të ofrojë një model të veçantë FlexCache për FAS8000 Series.

Le të shqyrtuar detajet teknike të çdo një nga këto sisteme të reja të magazinimit.


FAS8020
3U faktor formë FAS8020 (koduar: "Buell") i drejtohet drejt mes të madhësisë ndërmarrjeve konsumatorët me Ngarkesat e punës të përziera. Çdo Module Processor Kontrollit (PCM) përfshin një të vetme-fole, 2.0 GHz Intel E5-2620 "Sandy Bridge-PE" procesor me 6 cores (12 per palë Ha), një Intel Patsburg-J Southbridge, dhe 24GB të DDR3 memorie fizike ( 48GB per palë HA).

NetApp mbështet konfigurimin të vetme dhe të dyfishtë kontrollues në një shasi, por ndryshe nga sistemet e mëparshme, konfigurimin Zgjerimi I / O Module (IOXM) nuk janë të mbështetur. Rritje përzierje e lartë të performancës në bord portet dhe fleksibilitetin e ofruar nga reja Target Adapter 2 (UTA2) portet unifikuar zvogëlon nevojën për akuza më të larta slot në seri FAS8000.

Si me NetApp NVRAM8 mbi sistemet e mëparshme FAS, secili PCM FAS8020 përfshin 4GB NVRAM9 (8GB per HA palë) me bateri rezervë; duhet të ndodhë një humbje të energjisë, përmbajtja NVRAM janë destaged mbi Nand Flash memorie. Pasi pushteti është restauruar, rezulton NVLOG është replayed pastaj për të rivendosur sistemin. NVRAM9 është i integruar në motherboard dhe nuk të marrë një vend i caktuar.

FAS8020 është ndërtuar mbi Gen 3 PCI Express (PCIe) arkitekturës për pajisje të ngulitura (të tilla si ura PCI, Ethernet / Fibrat Channel / InfiniBand adapters, dhe kontrolluesit SAS). Slots saj të mbështetur lidhjet e gjerë deri në korsi X8.

Interesante, vij HA për FAS8020 tani thekson 40GB QDR InfiniBand adapters; kjo është një përmirësim i konsiderueshëm nga 10GBASE-KR (të bakrit) ose 10GBASE-pol.H (fibra) teknologji gjendet brenda FAS/V3220.

Gjithashtu të reja në FAS8020 është e re unifikuar Adapter Target (Uta) 2; një industri magazinimit parë nga NetApp. Ai mbështet 16GB Fibrat Channel (FC) ose 10GB Ethernet, duke siguruar fleksibilitet të ardhmen. Të dy portet duhet të jetë vendosur në të njëjtën "personalitetit" dhe ndryshimin e një port Uta do të ndryshojë portin e dytë me të njëjtën personalitetit. FAS8020 ka një ASIC të vetëm për portet në bord UTA2, dhe tolerancës faji gjithë Asics kërkon shtuar X1143A-R6.

FC Personaliteti mbi UTA2 do autorange shpejtësi Lidhje nga 16/8/4 GB FC, por nuk punojnë në 2 ose 1 Gbps. 10GbE nuk do autorange më poshtë shpejtësi 10GbE. Është e rëndësishme të theksohet se portet UTA2 nuk janë të mbështetur me të vjetër DS14 raftet FC apo pajisje FC kasetë. Për t'u lidhur me raftet DS14 apo kasetë FC, përdorim X1132A-R6 ose X2054A-R6.

FAS8020 mund të mbajë një maksimum prej 480 apo 240 disqet SSD (në sistemin HA), me një kapacitet maksimal prej 1,920 TB. Shuma maksimale e Flash Cache dhe Flash Pool kapaciteteve (të kombinuar) varet 6TB per palë Ha. Madhësia maksimale totale për një FAS8020 është 150TB dhe madhësia maksimale vëllimi është 70TB.

Grumbulluara kufijtë dhënat ONTAP nyjeve të një FAS8020 janë 24 për NAS dhe 8 për SAN me një grup homogjen. Nuk është çudi, rregullat platformë-përzierjen me heterogjene (të përziera) grupe të kufizuar FAS8020 me FAS/V3220s, 3250s, 3270s dhe 6210s deri në një maksimum prej 8 nyjeve për të dy grupimeve SAN dhe NAS. Sistemet më moderne (të tilla si FAS/V6220s, 6240/50s, dhe 6280/90s) janë të kualifikuar me 24 nyje për NAS dhe 8 nyjet për SAN me FAS8020 - ashtu si grupe homogjene. Gjithashtu të jenë të vetëdijshëm se FAS8020 drejtimin brenda një heterogjene (të përzier) vile FAS/V3210s, FAS/V3240s, ose sistemet FAS22xx është vetëm kualifikuar për 4 nyje për SAN dhe 4 nyjet për NAS në këtë kohë.


FAS8040/60
6U faktor formë FAS8040 dhe FAS8060 (koduar: "Bimota") janë synuar drejt mesme për konsumatorët të mëdha të ndërmarrjeve me aplikacionet e biznesit-kritike dhe të infrastrukturës re.

Çdo Moduli FAS8040 Processor Kontrollit (PCM) përfshin një të vetme-fole, 2.1 GHz Intel E5-2658 "Sandy Bridge-PE" procesor me 8 cores (16 per palë Ha), një Intel Patsburg-J Southbridge, dhe 32GB të DDR3 memorie fizike (64GB per palë HA).

Çdo PCM FAS8060 përfshin dual-prizë, 2.1 GHz Intel E5-2658 "Sandy Bridge-PE" procesorë me një total prej 16 cores (32 per palë Ha), një Intel Patsburg-J Southbridge, dhe 64GB e kujtesës fizike DDR3 (128GB per palë HA). Shfrytëzimi i të dhënave ONTAP CPU në çdo PCM FAS8060 arrin 1.560%; kjo do të thotë të gjitha 16 cores janë në mënyrë aktive servisin ngarkesën e punës (100% është e barabartë me një bërthamë).

NetApp mbështet konfigurimin të vetme dhe të dyfishtë kontrollues në një shasi, por ndryshe nga sistemet e mëparshme, konfigurimin Zgjerimi I / O Module (IOXM) nuk janë të mbështetur. Rritje përzierje e lartë të performancës në bord portet dhe fleksibilitetin e ofruar nga portet e reja UTA2 zvogëlon nevojën për akuza më të larta slot në seri FAS8000.

Si me NetApp NVRAM8 mbi sistemet e mëparshme FAS, secili FAS8040 ose FAS8060 PCM përfshin 8GB e NVRAM9 (16GB per palë Ha) me bateri rezervë; duhet të ndodhë një humbje të energjisë, përmbajtja NVRAM janë destaged mbi Nand Flash memorie. Pasi pushteti është restauruar, rezulton NVLOG është replayed pastaj për të rivendosur sistemin. NVRAM9 është i integruar në motherboard dhe nuk të marrë një vend i caktuar.

FAS8040/60 është ndërtuar mbi Gen 3 PCI Express (PCIe) arkitekturës për pajisje të ngulitura (të tilla si ura PCI, Ethernet / Fibrat Channel / InfiniBand adapters, dhe kontrolluesit SAS). Të gjitha lojëra elektronike të mbështetur X8 lidhje të gjerë.

Interesante, vij HA për FAS8040/60 tani thekson 40GB QDR InfiniBand adapters; kjo është një përmirësim i konsiderueshëm nga 10GBASE-KR (të bakrit) ose 10GBASE-pol.H (fibra) teknologji gjendet brenda FAS/V3250 dhe një përmirësim modest nga FAS/V6220 's 20GB DDR InfiniBand vij.

Sipas NetApp, FAS8040 dhe FAS8060 duhet të përdorin të gjitha katër porte në bord për të vij grumbull për të arritur punën e pikut për Ngarkesat e punës të largëta brenda Dhënave ONTAP 8.2.1. Kjo praktikë e mirë gjithashtu siguron vendosjet mund të përfitojnë nga rritje të performancës të mundshëm në versione të ardhshme të Dhënave ONTAP.

Gjithashtu të reja për FAS8040 dhe FAS8060 është e re unifikuar Adapter Target (Uta) 2; një industri magazinimit parë nga NetApp. Ai mbështet 16GB Fibrat Channel (FC) ose 10GB Ethernet, duke siguruar fleksibilitet të ardhmen. Të dy portet duhet të jetë vendosur në të njëjtën "personalitetit" dhe ndryshimin e një port Uta do të ndryshojë portin e dytë me të njëjtën personalitetit. FAS8040 dhe FAS8060 kanë dy Asics UTA2, dhe palë port janë e0e/0e dhe e0f/0f ndarjen e një ASIC, ndërsa palë port e0g/0g dhe e0h/0h ndajnë ASIC dytë.

FC Personaliteti mbi UTA2 do autorange shpejtësi Lidhje nga 16/8/4 GB FC, por nuk punojnë në 2 ose 1 Gbps. 10GbE nuk do autorange më poshtë shpejtësi 10GbE. Është e rëndësishme të theksohet se portet UTA2 nuk janë të mbështetur me të vjetër DS14 raftet FC apo pajisje FC kasetë. Për t'u lidhur me raftet DS14 apo kasetë FC, përdorim X1132A-R6 ose X2054A-R6.

FAS8040 mund të mbajë një maksimum prej 720 apo 240 disqet SSD (në sistemin HA), me një kapacitet maksimal prej 2880 TB. Shuma maksimale e Flash Cache dhe Flash Pool kapaciteteve (të kombinuar) varet 12TB për palë Ha. Madhësia maksimale totale për një FAS8040 është 180TB dhe madhësia maksimale vëllimi është 100TB.

FAS8060 mund të mbajë një maksimum prej 1,200 disqet SSD (apo 240 për sistemin HA), me një kapacitet maksimal prej 4,800 TB. Shuma maksimale e Flash Cache dhe Flash Pool kapaciteteve (të kombinuar) varet 18TB për palë Ha. Madhësia maksimale totale për një FAS8060 është 324TB dhe madhësia maksimale vëllimi është 100TB.

Grumbulluara kufijtë dhënat ONTAP nyjeve të një FAS8040/60 janë 24 për NAS dhe 8 për SAN me një grup homogjen. Nuk është çudi, rregullat platformë-përzierjen me heterogjene (të përziera) grupe të kufizuar FAS8040/60 me FAS/V3220s, 3250s, 3270s dhe 6210s deri në një maksimum prej 8 nyjeve për të dy grupimeve SAN dhe NAS. Sistemet më moderne (të tilla si FAS/V6220s, 6240/50s, dhe 6280/90s) janë të kualifikuar me 24 nyje për NAS dhe 8 nyjet për SAN me FAS8040/60 - ashtu si grupe homogjene.


PËRMBLEDHJE
FAS8000 është në dispozicion për të japin kuotën e tyre dhe rendit menjëherë me Dhënave ONTAP 8.2.1 RC2. Dërgesat janë planifikuar të fillojnë mars 2014. Duke filluar maj 2014, sistemet FAS8000 do të jetë orderable si Fabrika konfiguruar Cluster (FCCs).

Geek ONTAP , Përgjithshëm

Super Storage: Shiko një tifoz i NFL Data Storage

11 shkurt 2014
Ashtu si shumica e amerikanëve, Kohët e fundit kam shikuar, guximshme, dhe të ftohtë ngjarje e madhe në futboll amerikan: Super Bowl XLVIII me 112.200.000 e mi më të afërt "miqtë".

Por edhe në qoftë se ju nuk e keni marrë ngacmuar në lidhje me ndeshjen e madhe, ju ende mund të jenë të interesuar për të mësuar në lidhje me rolin e ruajtjes së të dhënave për programin televiziv më i shikuar në historinë amerikane.

Gjatë javës shpie deri në Super Bowl, kam pasur privilegjin për të ndihmuar telefononi zile hapjes në MarketSite NASDAQ në New York City - dhe atë që një përvojë ! Unë gjithashtu kishte mundësinë për të biseduar me drejtorin NFL e Teknologjisë së Informacionit, Aaron Amendolia, për të shqyrtuar se si të levave sistemet e ruajtjes NetApp për menaxhimin e të dhënave.

Ajo fillon me 40 sistemet e ruajtjes NetApp FAS2200 Seria që dyqan, mbrojnë, dhe të shërbejnë të dhënat për të gjitha 32 ekipet NFL, mijëra e personelit, dhe miliona tifozë. Për shembull:

Dëshironi player stats gjatë lojës? Të gjithë lojë të luajtur të dhënave të para është menjëherë në dispozicion dhe të shërbyer nga sistemet e ruajtjes NetApp.

? Si ato të shtëna veprim televizive dhe gazetave fotografë të marrë qindra e mijëra fotografive dhe viodeografë të kapur të lartë të përcaktuar video e lojrave të rregullt-sezon, playoffs, dhe Super Bowl - të gjitha të ruajtura në sistemet e ruajtjes NetApp.

Shih dikush i veshur me një simbol? NetApp ofron infrastrukturën që mbështet kredencializim të sigurisë për të gjithë nga shitësit qen të nxehtë në NFL komisioneri.

Unë gjithashtu mësova se NFL thekson tërë rafte protokoll (si SAN dhe NAS), me mbi 90% e infrastrukturës së tyre drejtimin makina virtuale në sistemet e ruajtjes NetApp.

Megjithatë, çdo Super Bowl është unik.

Shfrytëzuesit e fundit NFL shpesh janë të vendosura në hotele me lidhje të lartë latente; hardware është nënshtruar mjedise të ashpër zakonisht nuk gjenden në shumicën e datacenters (sode mund derdhjet, i poshtër, zhavor, etj). Lajm i mirë është se SnapMirror, software përsëritje ndërtuar në Dhënave ONTAP, lejon NFL për failover në rast të një problemi.

Në fakt, ata rregullisht testuar planet e tyre të rimëkëmbjes fatkeqësi me (LIVE) failover dhe failback.

Sure, ekipin tuaj të preferuar nuk mund të ketë bërë atë të Super Bowl këtë vit, por partneriteti me NFL dhe 32 ekipet e tij nuk përfundon me Super Bowl. Është ende të biznesit-si-zakonisht për infrastrukturën NFL IT: azhurnimin playbooks, streaming video, etj

Të gjitha të cilat kërkojnë një platformë super magazinimit si NetApp: zyrtare të ofruesit të dhënat e magazinimit të NFL.

Geek ONTAP , Përgjithshëm

NetApp Shtyp Flash Accel 1.3.0

30 janar 2014
NetApp njoftoi sot disponueshmërinë e Flash Accel 1.3.0, e saj të software server-side që kthen mbështetur flash server në një cache për sistemet ONTAP dhënave backend magazinimit.

Koherencë, Vazhdimësia
Si me njoftime të mëparshme, Flash Accel 1.3.0 zbulon dhe korrigjon për koherencën në nivel bllok - në vend se t'i shtyer të gjithë cache. T'i shtyer të gjithë dokumentat e fshehtë mund të jetë i mirë sa nuk ka çështje të të dhënave koherencën, por e tmerrshme për performancën. Flash Accel cache pavlefshmëria korrigjon cache, duke i mbajtur cache vazhdueshme.

Përveç të dhënave inteligjente koherencë, Flash Accel gjithashtu siguron qëndrueshmëri në të gjithë reboots VM / server.

Dobi të të dy inteligjente koherencën e të dhënave dhe këmbëngulja është të sigurojë që të dy cache optimizes performancën në kulmin e saj (dmth. kur cache është e ngrohtë) dhe se performanca pik mund të zgjasë për aq kohë sa të jetë e mundur (duke e mbajtur ngrohtë cache për aq kohë sa të jetë e mundur ).


Shënim Side: Kodi Flash Accel menaxhon server cache, përshpejtimin qasje në të dhënat që ruhen dhe menaxhohen nga Dhënave ONTAP në sistemin e magazinimit. Flash Accel NUK është kodi dhënave ONTAP.

Ç'të reja kemi
Flash Accel 1.3.0 shton karakteristikat e mëposhtme dhe funksionalitete:

 • Mbështetje për Windows Server zhveshur metalike caching:
  • Windows-2008 R2, Windows 2012 dhe Windows 2012 R2
  • FC dhe iSCSI mbështetje për të zhveshur metalike
  • Apps grumbulluara mbështetura (cache ftohtë në failover)
 • Adds mbështetje për Windows 2012 dhe 2012 R2 VMs dhe vSphere 5.5 mbështetje
  • Shënim: për përdorimin e Flash Accel me Flash Accel Menaxhimit Console (FAMC), vSphere 5.5 Mbështetja do të shtohen brenda javësh të disponueshmërisë së përgjithshme të Flash Accel 1.3
 • Deri në 4TB e cache për server
 • Mbështetje për Stec PCI-e Accelerator
  • Shënim: Për mjedis VMware, Flash Accel 1.3.0 është fillimisht në dispozicion vetëm për përdorim me FAMC. 1.3.0 Mbështetja për përdorim me NetApp Virtual Storage Console (VSC) do të jenë në dispozicion kur VSC 5.0 liron

Kontrolloni NetApp ndërveprimit Matrix Tool (IMT) në bazë të "Flash Accel" zgjidhje e re e magazinimit brenda "Server Caching Solutions" kategorinë për konfigurimin më deri në datën e mbështetur.

Si pjesë e këtij njoftimi, konsumi i kujtesës është reduktuar. Më parë, Flash Accel kërkohet 0.006 GB të memories fizike në të presë për çdo Gigabyte e kujtesës pajisje dhe 0.006 GB memorie shtesë mbi VM për çdo Gigabyte e hapësirës cache caktuar. Me version 1.3.0, është e mundur për të konfiguruar 0,0035 GB memorie fizike (të ushtrisë) dhe 0,0035 GB memorie shtesë (në VM).

Është gjithashtu e rëndësishme të theksohet se madhësia bllok parazgjedhur cache në version 1.3.0 është rritur nga 4 KB për 8 KB.

Flash Accel 1.3.0 mund të shkarkohet nga çdo NetApp FAS ose V-Seria klient pa kosto. Për të shkarkuar Flash Accel, vizitoni Mbështetje Site NetApp .

Geek ONTAP , Përgjithshëm

Snap Krijuesi Thellë Pikiatë

30 dhjetor 2013
NetApp Korniza Snap Krijuesi është software mbrojtjen e të dhënave që integron tiparet NetApp me aplikacionet e palës së tretë, bazat e të dhënave, Hypervisors, dhe sistemet operative.

Snap Krijuesi u zhvilluar fillimisht në tetor 2007 nga NetApp Shërbimet profesionale dhe të Shpejtë Reagimit të Inxhinierisë për të reduktuar (ose edhe eliminimin) e shkruar. Në ditët e sotme, Snap Krijuesi është një shpërndarje mbështetur plotësisht software në dispozicion nga Mbështetjes Site NetApp.

Krijuesi Ekipi Snap ofron dy versione të Snap Krijuesit: një version të komunitetit dhe të një njoftimi zyrtar NetApp. Versioni Komuniteti përfshin të fundit të plug-ins, enhancements, dhe karakteristika, por nuk është mbështetur nga NetApp përkrahje. Version NetApp është testuar plotësisht dhe mbështetur, por nuk përfshin të fundit të plug-ins, karakteristikat, dhe përmirësimeve.

Le të shqyrtuar arkitekturën e lëshuar së fundmi Snap Creator 4.1 Komunitetit Lirim në nëntor 2013.

Snap Krijuesi Server Arkitekturë
Snap Krijuesi Server është instaluar zakonisht në një server të centralizuar. Ai përfshin një Motori i punës, i cili është një, komponent shumë-filetuara XML-shtyrë që ekzekuton të gjitha Snap Krijuesi komandat.

Të dy Snap Krijuesi GUI dhe CLI, si dhe zgjidhje të palës së tretë (siç janë PowerShell Cmdlets), levave API Snap Creator. Për shembull, NetApp Workflow Automatizimi mund të levave PowerShell Cmdlets për të komunikuar për Snap Krijuesit.

Për të ruajtur konfigurimin e saj, Snap Krijuesi përfshin fotografi konfigurimit dhe profilet në depo të saj; kjo përfshin configs globale dhe configs globale të nivelit të profilit. Nëse ju jeni të njohur me versionet e mëparshme të Snap Krijuesi Server, një nga komponentët më të reja është Repository i zgjeruar. Ky zgjerim ofron një vend bazës së të dhënave për çdo punë, informacion të importuara në lidhje me vendet e punës, dhe madje edhe plug-në metadata.


Për këmbëngulje, Baza e të dhënave Snap Krijuesi ruan detaje mbi oraret Snap Krijuesit dhe vendeve të punës, si dhe përdoruesit RBAC dhe rolet.

Storage Interface është komponent server-side që merret me komunikimin nëpërmjet të dhënave ONTAP TV për të ekzekutuar operacionet e sistemit magazinimit të tilla si SnapVault, SnapMirror, etj Snap Krijuesi gjithashtu përfshin Unifikuar Menaxher Interface që komunikon me NetApp OnCommand Menaxher Unified; ai në fakt përdor të unifikuar TV Manager (në vend të ONTAP TV).

Së fundi, Snap Krijuesi Server përfshin një Agent Interface që komunikon me agjent (e cila është e instaluar në përgjithësi në ushtrive të jashtme në Server Snap Krijuesi). Le të lëvizin për në Snap Krijuesi Agjenti.

Snap Krijuesi Agjenti Arkitekturë
Snap Krijuesi Agent 4.1 është rishkruar tërësisht kohët e fundit në Java të jetë multi-i ndërprerë në të gjitha sistemet operative. Si pjesë e këtij rishkruaj, encryption është mundësuar të gjithë software. Kjo do të thotë se njoftime të mëparshme (deri në dhe duke përfshirë edhe versionin 4.0) do të komunikojnë vetëm mbi HTTP; ndërsa me versionin 4.1, komunikimi ndodh vetëm mbi (i mbyllur) HTTPS.

Së pari, Agent Interface (në Server) bisedimet me agjentin e çlodhës Interface. Komponenti kryesor i Agjentit është Menaxher Operacioni / Ekzekutimi. Ai është përgjegjës për trajtimin e ndonjë kërkesë hyrëse, dalëse, dhe / ose të përfunduara, ndërsa Menaxheri i ekzekutimit të vërtetë plotëson këto kërkesa.

Për të ekzekutuar detyrat e shumta, secili Snap Krijuesi Agjenti përfshin një pishinë Thread; ajo përbëhet nga temat të punëtorëve, të cilat përcaktojnë numrin e operacioneve të dhëna.

Por çfarë ndodh në qoftë se një operacion i ka tejkaluar një vlerë timeout pas një kohë të caktuar? Kjo është kur mbikqyrës të agjentit mund të jetë shkaktuar nga Menaxheri i Ekzekutimit. Ajo thirret shumë herë gjatë operacioneve quiesce.


Moving on, ka një Konteksti Shitore e cila mban informacionin që është i nevojshëm gjatë jetës e punës.

Snap Krijuesi Agjenti gjithashtu përfshin një Fabrika Plug-in që instantiates e plug-ins dhe komunikon direkt me Context Store.

For Java Plug-ins, it's also important to note that it can directly talk back to the Context Store on the Agent, as well as to the Snap Creator Server -- via token-based storage access. This means that they can execute storage operations without communicating back to the Snap Creator Server. While this is a feature that hasn't been leveraged to date, it is nevertheless available moving forward.

But what happens if the Plug-in Factory instantiates a non-Java plug-in?

In this scenario, it executes the code of the existing Plug-in Integration Engine, which can run the version 4.0 or 3.6 plug-ins as well as supporting custom plug-ins written in Perl, Unix shell scripting, PowerShell, etc.

Përmbledhje
To recap, we've discussed both the server and agent architecture of Snap Creator 4.1. To learn more about developing plug-ins, visit SnapCreator.com .

Geek ONTAP , GeneralKjo faqe nuk është e lidhur ose të sponsorizuar në anyway nga NetApp ose ndonjë kompani të tjera të përmendura brenda.

© 2009-2014 Chris Kranz Të gjitha të drejtat e rezervuara
Kjo faqe nuk është e lidhur ose të sponsorizuar në anyway nga NetApp ose ndonjë kompani të tjera të përmendura brenda.